Walter Murch: Egyetlen szempillantás alatt – Gondolatok a filmvágásról

walter-murch Walter Murch: EGYETLEN SZEMPILLANTÁS ALATT – Gondolatok a filmvágásról. [In the Blink of an Eye] (Szerzőfilmes Könyvtár 1. kötete; sorozatszerkesztő: Pentelényi László)
Fordító: Edelényi János
Szakmai lektor: Szalai Károly
Szerkesztő: Pentelényi László
Grafikus: Nemes Anita
Méret: 140×200
Oldalszám: 114
Ajánlott fogyasztói ár: bruttó 1.990 Ft
Státusz: Elfogyott
Megjelenés: 2010. december 11.

Könyvajánló:

Walter Murch: Egyetlen szempillantás alatt – Gondolatok a filmvágásról. című munkája Edelényi János operatőr-filmrendező (Príma primavéra, Költészet: József Attila, Shakespeare: II. Richárd, Shakespeare: III. Richárd) nagyszerű fordításában és a Magyar Film- és Videovágók Egyesületének (H. S. E.) ajánlásával és támogatásával először jelenik meg magyar nyelven. Egyúttal ez az első magyar nyelvű kötet, ami teljes egészében a film vágásának roppant összetett és érdekes kérdésével foglalkozik.

A kötet szerzője, Walter Murch, az Amerikai és a Brit Filmakadémia Legjobb Vágó és Legjobb hHngmérnök díjának kitüntetettje. 1997-ben, addig példa nélkül álló módon, Legjobb Vágóként és Legjobb Hangmérnökként két Oscar-díjat is kapott az Anthony Minghella által rendezett Az angol beteg című filmért, sőt megkapta a Brit Filmakadémia díját is. Tizenhét évvel ezt megelőzően ugyancsak a Legjobb Hangért járó Oscar-t kapta az Apokalipszis most-ért (rend. Francis Ford Coppola, 1979) és ugyanezért mindkét akadémia a Legjobb Vágó díjára is jelölte. Kétszeres Legjobb Díjat kapott a Brit Filmakadémiától a Magánbeszélgetés-ért (rend. Francis Ford Coppola, 1974) a Legjobb Vágó díjára jelölte mindkét akadémia Fred Zinnemann Julia című filmjéért, és 1991-ben két Oscar jelölést is kapott, a Ghost (rend. Jerry Zucker) és a Keresztapa III. (rend. Francis Ford Coppola) című filmekért.