JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete

JLG_borító
(Szerzőifilmes Könyvtár 3. kötet)
Sok szerzős tanulmánykötet Bikácsy Gergely, Bogdroghalmi Tamás, Börcsök Dóra, Csejk Miklós, Eörsi István, Gelencsér Gábor, Gyöngyösi S. Zoltán, Hamar Péter, Harmat György, Huber Zoltán, Kiss Miklós, Margitházi Beja, Miszoglád Gábor, Murai András, Pethő Ágnes, Prax Levente, Rudolf Dániel, Schalk Endre Kornél, Schubert Gusztáv, Szabó Ferenc SJ, Szalay Dorottya és Veress József tanulmányával. (Ezen kívül a tájékozódást és döntési kedvet elősegítendő a kötet tartalomjegyzéke a Kiadó facebook oldalán a Szerzőifilmes Könyvtár mappában található.)
Szerkesztő: Pentelényi László és Zentay Nóra Fanni
A szerkesztő szakmai konzultánsa: Sárosi Attila
Szakmai lektor: Pethő Ágnes
Grafikus: Nemes Anita
Méret: 140×200
Oldalszám: 542
Ajánlott fogyasztói ár: bruttó 3.682 Ft
Megjelent: 2012. december 3.

Könyvajánló:

A JLG/JLG című tanulmánykötet magyar szerzők cikkeit, esszéit és tanulmányait tartalmazza, amit a rendező 82 éves születésnapjának, ill. az életmű Oscar-díjának a tiszteletére jelentetett meg a frissen alakult Francia Új Hullám Kiadó. A kötetben részben korábban már megjelent, de nehezen elérhető írások, ill. teljesen új, a tanulmánykötet részére készült dolgozatok találhatóak. A kötetet egy teljes körű magyar nyelvű filmográfia és bibliográfia egészít ki.

A Kiadónk célja, hogy ezen kötettel kicsit előremozdítsa a méltatlanul háttérbe szorult rendező filmjeinek magyarországi megismertetését, kifejezett hangsúllyal az 1969 után készült alkotásaira oly módon, hogy a korai filmjei ugyanolyan terjedelemben kapnak helyet a kötetben, mint a későbbiek. Reményeink szerint az így összeálló kötettel sikerül bebizonyítanunk, hogy Jean-Luc Godard életműve teljesen egységes, vagyis “Nincsen semmiféle törés a pályámon.” De természetesen ezen kérdés – végső – eldöntését Olvasóinkra bízzuk…